Welkom Bewonersorganisatie Onze wijk  
 Laatste nieuws
 Prikbord
 Colofon
 Links

 
BEWONERSBIJEENKOMST 12 MAART 2024

 ENERGIETRANSITIE NIEUWS

 Buurtpreventie app/ BPT/ Zwerfafvalbrigade team De Strijp

 BEPLAKTE ENERGIEKASTEN

 VERSLAG BEWONERSBIJEENKOMST 21 november 2022

 PRESENTATIE van 21 november 2022 ENERGIETRANSITIE

 RECHTSBIJSTANDVERZEKERING WOONPROBLEMEN EN HUURRECHT

 VERSLAG en PRESENTATIES BEWONERSBIJEENKOMST 27 JUNI 2022

 Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW

 HOE ZIET DE STRIJP ERUIT IN JAREN.

 HOE OMGAAN MET DE BUURTPREVENTIE APP

 AED IN DE WIJK

 VOORKOM DIEFSTAL UIT AUTO's

 DATA OM TE ONTHOUDEN en TE NOTEREN IN UW AGENDA.

 VERWIJDEREN ROOD/WITTE PAALTJES m.b.t. STROOIBELEID

 OVERHANGENDE BEPLANTING

 VERGADERINGEN BO DE STRIJP en DATA


BEWONERSBIJEENKOMST 12 MAART 2024   03-03-2024
Op dinsdag 12 maart 2024 vindt er een bewonersbijeenkomst plaats. Aanvang: 20.00 uur Plaats: kantine van Sportpark Prinses Irene. Thema Energietransitie in De Strijp. De Strijp aardgas vrij. Thema duurt tot 21.30 uur. Daarna nog ruimte om vragen te stellen aan de bewonersorganisatie. bv collectieve aanschaf van beveiligingscamera's. Einde 22.00 uur. Het bestuur.

ENERGIETRANSITIE NIEUWS   23-01-2024
Bewonersbijeenkomst <> Op 12 maart 2024 vindt er weer een bewonersbijeenkomst plaats. Net als op 21 november (voor presentatie hiervan zie verder op de site) zal deze plaatsvinden in de kantine van Sportpark Prinses Irene. Aanvang 20.00 uur. Inloop 19.30 uur. Informatie: Bijeenkomst aardgasvrij De Strijp. <> Voor een groot deel van Rijswijk West lijkt een warmtenet het beste alternatief voor aardgas. Voor de woningen in De Strijp is dit minder duidelijk. Deze woningen zijn in de jaren '90 gebouwd en al redelijk (tot goed) geïsoleerd. Daardoor zijn er ook andere warmteoplossingen mogelijk. Samen met de bewonersorganisatie heeft de gemeente Rijswijk onderzocht welke duurzame warmtebron voor deze woningen het beste alternatief is. We vertellen u graag meer over de uitkomsten en inzichten. Vandaar bovenstaande bijeenkomst op 12 maart 2024. <> Ook is er een Werkgroep Energietransitie in De Strijp opgericht. Wilt u meer hiervan weten dat kunt u dat ook opvragen via bovengenoemde mail. Voor eventuele vragen over de Energietransitie in De Strijp kunt u ook bellen 06-33812805.

Buurtpreventie app/ BPT/ Zwerfafvalbrigade team De Strijp   12-07-2023
Wilt u zich opgeven voor de Buurtpreventie app dan gaarne mailen naar: Bewonersorganisatie@destrijp.net of bellen 06-33812805. o.v.v. naam en 06 nummer Opgeven voor BuurtPreventieteam De Strijp en/of Zwerfafvalbrigade Team De Strijp. Dat kan ook via bovengenoemd. Het bestuur.

BEPLAKTE ENERGIEKASTEN   07-05-2023
In de wijk zijn diverse energiekasten, meeste van Stedin, beplakt met fraaie foto's van vroeger. Echter de opdruk is niet van plastic maar van een soort papier. Als men dus poster van bv poes is vermist daar met plakband op plakt beschadigt dit de opdruk. Bij wegtrekken neemt het plakband een deel van de opdruk mee. Dus verzoek geen posters op deze beplakte kasten aan te hangen. b.v.d Het bestuur.

VERSLAG BEWONERSBIJEENKOMST 21 november 2022   02-12-2022
https://destrijp.net/site/starnet/media/Verslag_bewonersbijeenkomst_21_november_2022.pdf

PRESENTATIE van 21 november 2022 ENERGIETRANSITIE   24-11-2022
https://destrijp.net/site/starnet/media/20221121_De_Strijp_bewonersavond_Energietransitie.pdf........... Energietransitie en ook enkele bespaartips. Kopiëren t/m pdf (zonder die puntjes) en dan plakken. Dus Ctrl C en Ctrl V. Via Google. Het bestuur.

RECHTSBIJSTANDVERZEKERING WOONPROBLEMEN EN HUURRECHT   19-10-2022
https://www.wa.nl/rechtsbijstandverzekering/woonproblemen/ > voor mensen die mogelijk woonproblemen hebben (koop en huur) https://www.wa.nl/rechtsbijstandverzekering/huurrecht/ > informatie over huurrecht (alleen huur)

VERSLAG en PRESENTATIES BEWONERSBIJEENKOMST 27 JUNI 2022   08-07-2022
https://destrijp.net/site/starnet/media/Verslag_van_de_bewonersbijeenkomst_De_strijp_van__27_juni_2022.pdf https://destrijp.net/site/starnet/media/presentatie_afvalstoffen.pdf https://destrijp.net/site/starnet/media/presentatie_energietransitie.pdf https://destrijp.net/site/starnet/media/presentatie_laadpalen.pdf https://destrijp.net/site/starnet/media/presentatie_steenbreek.pdf Kopiëren: CTRL C naar Google en dan CTRL V en dan Enter info 06 33812805

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW   30-03-2022
Hallo, Vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) subsidie organiseert de gemeente i.s.m. het Regionaal Energieloket- een aantal centrale inkoopacties. Binnenkort krijgen woningeigenaren een brief thuis gestuurd met daarin meer info over deze acties. Hoe meer mensen mee doen aan deze acties, hoe beter, willen jullie daarom deze acties ook binnen jullie netwerken bekend maken? Alvast bedankt! De directe linkjes naar de actiepagina’s zijn: • isolate en glasactie (aanmelden kan t/m31 mei) https://regionaalenergieloket.nl/rijswijk/indebuurt/projecten/isolatie-en-glasactie-rijswijk-2022 • zonnepanelen: https://regionaalenergieloket.nl/rijswijk/indebuurt/projecten/zonnepanelenactie-rijswijk-2022 • Voor VvE’s hebben we de Zon op VvE actie: https://vve.regionaalenergieloket.nl/rijswijk/indebuurt/projecten/template-projectpagina-zon-op-vves-rijswijk-2021 Met vriendelijke groet, Dennis Bodano Gebiedsregisseur Rijswijk West

HOE ZIET DE STRIJP ERUIT IN JAREN.   02-02-2022
Interessante website: topografie Nederland door de jaren heen. Rijswijk en De Strijp zijn daarin natuurlijk ook heel interessant. https://www.topotijdreis.nl/kaart/1948/@139468,476977,10.77

HOE OMGAAN MET DE BUURTPREVENTIE APP   30-06-2022
HOE OMGAAN MET DE BUURTPREVENTIE APP DE STRIJP. De buurtapp is bedoeld voor bewoners van de wijk De Strijp. Men kan zich dus aanmelden bij de beheerder van deze App. Mensen van buiten De Strijp kunnen wij helaas niet toevoegen. Inmiddels zitten er al 255 mensen in de buurtapp en we hebben ruimte tot 255 mensen. Dus helaas kunnen we geen mensen van buiten de wijk toe gaan voegen. De app is bedoeld om elkaar te waarschuwen bij dreigend gevaar, bij diefstal/inbraak/auto-inbraken. Ook preventieve waarschuwingen omtrent verdachte personen of valse collecteurs. Belangrijk is wel dat bij spoed of heterdaadjes eerst de politie moet worden gebeld. Bij andere zaken zal de wijkagent (ook deelnemer in onze buurtapp) proberen te bemiddelen. Maar in eerste instantie zelf de politie bellen! Verder vragen wij de deelnemers om de meldingen in de buurtapp ter kennisgeving aan te nemen en alleen te reageren als u een waardevolle aanvulling of mededeling heeft. Liever geen duimpjes of bedankjes enz. Samen proberen we de wijk hiermee veilig te houden! Wilt u iets melden zoals: verloren sleutels, poes zoek enz.enz. of wat verkopen gebruik hiervoor dan Nextdoor. Hoop dat het zo duidelijk is. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag. Jacob Schot de beheerder van de App. tel. 06-33812805. Opgeven via bewonersorganisatie@destrijp.net. Een inbraak voorkomen? Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het signalement of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kunt u altijd bellen met het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u: 0900-8844. Op de website van de politie en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u tips om een woninginbraak te voorkomen. Met vriendelijke groet, Burgernet Politieteam Rijswijk Telefoon: 0900-8844 Meer informatie: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

AED IN DE WIJK   05-02-2016
Sinds 28 januari 2016 heeft De Strijp ook een AED. Deze hangt naast de CIRKELflat. Adres Strijplaan 121. Links van de flat trapje af en daar hangt deze. Het bestuur.

VOORKOM DIEFSTAL UIT AUTO's   30-06-2022
Geachte Burgernetdeelnemer, Nog steeds worden dagelijks auto's opengebroken. Ook bij u in de buurt. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto's zien. In de week van 2 t/m 6 maart 2015 houden agenten samen met gemeenten korte confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden. Wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt: - Doe uw auto altijd op slot. - Laat als het kan geen waardevolle spullen in uw auto achter. Zeker niet zichtbaar. - Laat het dashboardkastje open. - Verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op uw voorruit. - Stop de aansteker terug in de houder, nadat u deze gebruikt heeft voor uw mobiele telefoon of uw navigatiesysteem. - Laat u toch apparaten liggen? Schakel ze helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van Bluetooth-signaal detecteren. - Parkeren als het kan daar waar het goed verlicht is en in het zicht vanuit omliggende bebouwing. Ziet u verdachte personen in de buurt van auto's? Twijfel niet. Bel 1-1-2. Burgernet Rijswijk.

DATA OM TE ONTHOUDEN en TE NOTEREN IN UW AGENDA.   30-06-2022
Hieronder DATA om te onthouden en te noteren in uw AGENDA:

-Vergaderingen Bewonersorganisatie De Strijp:
  woensdag  14 februari 2024 , iedere 2e woensdag van de maand (m.u.v. juli en aug.)
  De vergaderingen (openbaar) van de BO De Strijp vinden plaats in gebouw Stervoorde, van Mooklaan 1 te Rijswijk. 
  Aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar.
-

VERWIJDEREN ROOD/WITTE PAALTJES m.b.t. STROOIBELEID   29-11-2012
Ter herinnering laten we deze staan. Elk jaar geven we door dat het paaltje weer terug moet komen punt: Strijplaan/Anemoondreef. ------------------ Van de gemeente kreeg ik te horen dat de rood/witte paaltjes vanaf 30 november 2012 uit de fietspaden worden gehaald daar er gladheid wordt voorspeld.
In het strooibeleid is de afspraak gemaakt dat de paaltjes tot de start van het strooiseizoen zouden worden teruggeplaatst.

Op 30 november 2012 werd er voor het eerst , op bepaalde plaatsen in de wijk, gestrooid!

Voor verdere infomatie over strooibeleid e.d. zie:

http://www.rijswijk.nl/nieuws/2012/02/06/rijswijk-strooit-volop

Twitter @Rijswijk_Strooi
Op deze account geeft de gemeente Rijswijk aan of er gladheid voorspeld wordt en eventuele (extra) strooiacties

NB: De rood/witte paaltjes zijn nu weer weggehaald. Wel weer bewaken dat deze terugkomen!

Jacob Schot, Voorzitter BO De Strijp.
NB: De meeste paaltjes zijn op de fietspaden weggehaald. Dit is gedaan voor de veiligheid voor de fietsers. Er wordt namelijk tegenaan gereden met alle gevolgen van dien. Echter 1 paaltje moet wel terugkomen: NB We bewaken dat nu een paaltje na de strooiperiode weer wordt herplaatst!!!!!! Nu zie je al veel mensen bv bij de Strijplaan/Anemoondreef over het fietspad naar de andere kant rijden. Dit kan gevaar opleveren voor de fietsers!!!!!

OVERHANGENDE BEPLANTING   30-06-2022
Op de bewonersbijeenkomst van 27 juni 2022 werd het verzoek geopperd dat mensen er gelieve op te letten dat er geen overhangende beplanting uit de voortuin op de stoep hangt. Dit belemmert dus de doorgang. Vooral voor mensen die niet goed kunnen zien en ook in het donker is dat vervelend. Dus verzoek aan een ieder hiermede rekening te houden. Nog steeds zie je helaas nog te veel overhangende beplanting, wat het trottoir versmald. Weet onze trottoirs zijn al niet te breed. Dus gaarne even kijken of uw beplanting goed hangt. Alvast bedankt voor uw medewerking. Het bestuur.

VERGADERINGEN BO DE STRIJP en DATA   30-06-2022
In Buurtnieuws De Strijp heeft u kunnen lezen dat de Bewonersorganisatie
maandelijks (op de tweede woensdag van de maand) vergadert in wijkcentrum Stervoorde.
De eerstvolgende vergadering is 14 februari 2024 op woensdag . De vergaderingen zijn openbaar en heeft u iets te melden of gewoon belangstelling, u bent van harte welkom!!!
Tijdens de maanden juli en augustus  i.v.m. vakantie zijn er geen vergaderingen. Maar heeft u toch iets te melden dan kan dat via email: bewonersorganisatie@destrijp.net.top
© DeStrijp.net :: Paginadatum: 03-03-2024