Welkom Bewonersorganisatie Onze wijk  
 Laatste nieuws
 Prikbord
 Colofon
 Links

 
BEWONERSBIJEENKOMST 27 JUNI 2018

 BUITENSPEELDAG 13 juni 2018

 FAMILIERECHT

 AED in de wijk

 VOORKOM DIEFSTAL UIT AUTO's

 BURGERPARTICIPATIE in VEILIGHEID

 TIPS van de POLITIE

 DATA OM TE ONTHOUDEN en TE NOTEREN IN UW AGENDA.

 VERSLAG en UITSLAG VAN DE GEHOUDEN STRAATINTERVIEWS

 VAN ONZE WIJKAGENT

 VERWIJDEREN ROOD/WITTE PAALTJES m.b.t. STROOIBELEID

  VERSLAG van de BEWONERSBIJEENKOMST 25 november 2015

 OVERHANGENDE BEPLANTING

 VERGADERINGEN BO DE STRIJP en SPREEKUUR en DATA

 GEZOCHT ONDERSTEUNING VAN BEWONERS


BEWONERSBIJEENKOMST 27 JUNI 2018   02-06-2018
Op woensdag 27 juni 2018 organiseert de Bewonersorganisatie De Strijp voor haar bewoners een BEWONERSBIJEENKOMST. Deze wordt gehouden in de kantine van RVC Celeritas. Schaapweg 2 te Rijswijk. Naast korfbalclub Refleks. Aanwezig zullen zijn: de wethouder, wijkagent, Welzijn Rijswijk, politiek, mensen van de Stichting Sportpark Prinses Irene en Platform Groen in Rijswijk.. Aan de orde komen o.a. De inrichting van het Sportpark, meer groen in De Strijp en we gaan voor een nog veiliger De Strijp. Er is ruimschoots de tijd om vragen te stellen. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje. U KOMT TOCH OOK. Dit gaarne even voor 25 juni laten weten via [email protected] of bellen 06 33812805. Het bestuur.

BUITENSPEELDAG 13 juni 2018   13-04-2018
Buitenspeeldag woensdag 13 juni 2018 bij Refleks. Hoera we hebben mensen gevonden die het van Sonja over gaan nemen. Wij zijn hiermede natuurlijk erg blij. Want de Buitenspeeldag in De Strijp wordt nu een dag met een feestelijk tintje. Namelijk we doen nu dan voor de VIJFDE KEER!!!! Ook dit jaar houden we deze dag bij korfbalvereniging Refleks. Aanvang 13.00 uur. Nadere mededelingen ontvangen de bewoners nog. Het bestuur.

FAMILIERECHT   24-08-2016
Voor wie Heeft u te maken met een relatieprobleem waar u niet uit dreigt te komen of bent u gescheiden en heeft u vragen over zaken met betrekking tot de kinderen, alimentatie of een andere kwestie op familierechtelijk gebied? Dan kan het verhelderend zijn om eens te spreken met specialisten op dit ge-bied. Zij voorzien u van een kort advies en denken met u mee. Wanneer Dag: iedere donderdag Tijdstip: van 9.00 tot 11.00 uur Locatie: Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, Laan Hofrust 4 te Rijswijk Aanmelding Om van het spreekuur gebruik te maken, moet u zich vooraf aanmelden (uiterlijk 2 dagen voor het spreekuur) bij Lisette Elgershuizen van Welzijn Rijswijk via 070-7579200 of 06-16450177.

AED in de wijk   05-02-2016
Sinds 28 januari 2016 heeft De Strijp ook een AED. Deze hangt naast de CIRKELflat. Adres Strijplaan 121. Links van de flat trapje af en daar hangt deze. 14 mensen uit De Strijp hebben een cursus gevolgd om deze AED te kunnen bedienen. Het bestuur.

VOORKOM DIEFSTAL UIT AUTO's   27-02-2015
Geachte Burgernetdeelnemer, Nog steeds worden dagelijks auto's opengebroken. Ook bij u in de buurt. De meeste auto-inbrekers hebben geen bepaalde auto op het oog, maar kijken om zich heen of ze voor hen aantrekkelijke auto's zien. In de week van 2 t/m 6 maart 2015 houden agenten samen met gemeenten korte confronterende preventieacties om autobezitters te attenderen op hun gedrag zodat zij minder kans lopen slachtoffer te worden. Wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt: - Doe uw auto altijd op slot. - Laat als het kan geen waardevolle spullen in uw auto achter. Zeker niet zichtbaar. - Laat het dashboardkastje open. - Verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op uw voorruit. - Stop de aansteker terug in de houder, nadat u deze gebruikt heeft voor uw mobiele telefoon of uw navigatiesysteem. - Laat u toch apparaten liggen? Schakel ze helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van Bluetooth-signaal detecteren. - Parkeren als het kan daar waar het goed verlicht is en in het zicht vanuit omliggende bebouwing. Ziet u verdachte personen in de buurt van auto's? Twijfel niet. Bel 1-1-2. Burgernet Rijswijk.

BURGERPARTICIPATIE in VEILIGHEID   10-11-2014
Burgerparticipatie in Veiligheid Op 2 september 2014 heeft het college het Voorstel "Plan van Aanpak Burgerparticipatie in Veiligheid" vastgesteld en heeft daarmee besloten tot de invoering van ‘burgerparticipatie in Veiligheid’. Hierbij informeren wij u over het plan en vragen wij u om uw medewerking. Om burgerparticipatie goed van de grond te laten komen willen we graag samen met u optrekken. Op 14 november stuurt de gemeente een persbericht uit over burgerparticipatie. Hierin roepen wij inwoners van Rijswijk op om zich aan te melden voor de pilot buurtpreventie of voor andere vormen van participatie in veiligheid. De oproep plaatsen wij vanuit de gemeente ook op de website, Twitter en Facebook. Als onderdeel van ‘burgerparticipatie in veiligheid’ wordt in één wijk een pilot buurtpreventie opgestart. 1 januari 2015 gaat de pilot van start in de wijk met de meeste individuele aanmeldingen. Naast de pilot starten we begin 2015 met WhatsApp-groepen en het project Waaks voor de gehele stad. Op 14 november staat alle informatie over de procedure en de verschillende vormen van burgerparticipatie online op de website van de gemeente (www.rijswijk.nl/participatie-veiligheid). Voor al bovengenoemde vormen kan men zich daar aanmelden. Hopelijk bent u ook enthousiast en kunt u de bewoners in uw wijk informeren en ze overhalen om aan één van de projecten deel te nemen. Als de aanmeldingstermijn is gesloten, maken wij aan de hand van het aantal aanmeldingen per wijk en buurt een keuze uit het soort project dat word opgestart. In het geval dat uw wijk de pilot buurtpreventie wint of dat een ander project zoals Waaks bij uw wijk wordt opgestart, informeren wij u hierover en starten we samen met u en andere partners de projecten op. Als bijlage treft u het document ‘Burgerparticipatie Projecten’ aan. Hierin worden de projecten nader toegelicht. Welke bijdrage kunt u als bewonersorganisatie zelf leveren? U kunt de berichten die de gemeente volgende week uitstuurt binnen uw eigen kringen delen, liken en retweeten, op uw eigen website plaatsen en zoveel mogelijk mond tot mond oproepen doen in uw eigen wijk. Vanaf 14 november inschrijven via: www.rijswijk.nl/participatie-veiligheid

TIPS van de POLITIE   03-11-2014
Bent u getuige geweest of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of met het meldformulier via www.politie.nl. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000. Inbraken hebben een grote impact op mensen. Naast materiλle schade, is een inbraak vaak een traumatische ervaring die het slachtoffer vaak jarenlang achtervolgt. De politie doet er alles aan om inbraak te voorkomen. U kunt zelf ook iets doen. Neem maatregelen om inbraak te voorkomen. Tips om woninginbraak te voorkomen: • Hoort of ziet u iets verdachts? Bel direct 1-1-2. • Sluit ramen en deuren altijd goed af, ook al bent u maar kort weg. • Doe de deuren op het nachtslot als u weg gaat of naar bed gaat. De voordeur achter u dichttrekken is niet genoeg! • Laat genoeg licht branden zodat het lijkt alsof u thuis bent. Gebruik daarvoor tijdschakelaars. • Doe uw gordijnen overdag open of laat een kopje koffie op tafel staan. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is. • Zorg dat uw kostbaarheden van buitenaf niet te zien zijn. • Zorg voor goede buitenverlichting en snoei of verwijder struiken waarachter een inbreker ongezien kan werken. Dieven staan niet graag in de schijnwerpers! • Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waarop dieven kunnen klimmen, weg. • Zorg dat uw hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De kans dat er bij u wordt ingebroken, is dan kleiner. Een PKVW-erkend bedrijf kan u adviseren en de beveiliging ook voor u uitvoeren. Kijk voor meer preventietips op www.politiekeurmerk.nl Is uw huis voldoende beveiligd? Doe de 1-2-3 inbraakcheck op www.123inbraakcheck.nl Tips om bedrijfsinbraak te voorkomen: • Zorg voor goed hang- en sluitwerk • Zorg voor goede buiten verlichting in combinatie met zicht vanaf de openbare weg of vanuit omliggende bebouwing • Plaats een alarm- en/of camerasysteem in uw bedrijf en geef dat duidelijk aan. Zorg dat de reactie op alarmering goed is geregeld. • Bekijk wat er in een inbraakwerende kluis of inbraakwerende ruimte opgeborgen kan worden. Burgernet Rijswijk.

DATA OM TE ONTHOUDEN en TE NOTEREN IN UW AGENDA.   30-04-2014
Hieronder DATA om te onthouden en te noteren in uw AGENDA:

-Vergaderingen Bewonersorganisatie De Strijp:
  woensdag is op 12 september  2018 , iedere 2e woensdag van de maand (m.u.v. juli en aug.)
  De vergaderingen (openbaar) van de BO De Strijp vinden plaats in gebouw Stervoorde, van Mooklaan 1 te Rijswijk. 
  Aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar.
-

VERSLAG en UITSLAG VAN DE GEHOUDEN STRAATINTERVIEWS   22-10-2013
UITSLAG VAN DE GEHOUDEN STRAATINTERVIEWS.
In de periode 26 september 2012/september 2013 werden er 30 straatinterviews afgenomen.
De interviews werden, verdeeld in de wijk, gehouden bij inwoners van De Strijp in de leeftijd van 30-74 jaar,en wel in de volgende straten: Strijplaan(w.o. de Cirkelflat), Lange Dreef, Rieteiland, Serre,
De Wingerd,Warande, Siergaarde, Endezant, Fresiadreef, Pioendreef en Watermunt. In totaal deden 15 mannen en 15 vrouwen mee aan deze interviews, waarvoor nogmaals dank. Zij wonen gemiddeld 1 jaar tot begin start van de wijk in de Strijp.
Hieronder volgt de uitslag:
-  73 % (22 mensen) weten dat er een Bewonersorganisatie De Strijp is. 27 % ( 8 mensen) dus niet.
-100 % van de geïnterviewden wilden geen bestuursfunctie. 3% willen wel wat doen voor de Wijk.
-  60 % (18 mensen) is bekend dat er elke 2e woensdag van de maand een Openbare vergadering is.
   40 % (16 mensen) dus niet.
-  47 % (14 mensen) weten dat er een spreekuur is voorafgaande aan de Openbare vergadering
   53 % (16 mensen) dus niet.
-  93 % (28 mensen) is bekend met het Buurtnieuws en lezen dit ook. 7 % ( 2 mensen) niet bekend.
-100 % van de geïnterviewden bevalt het wonen in De Strijp. Gemiddeld cijfer: 8.
Antwoorden o.a.:
Weinig klachten, woont naar de zin, Prima, Perfect, (Heel/Zeer) Goed, Heel gezellig, Fantastisch, Rustig.
Wat verbeterd willen zien: Parkeren: 44% ( 13), Snelheid bewaken: 3% (1), Verkeersveiligheid:
- 14 %( 4), geen glas in speelvoorziening: 3% (1), Jeugdoverlast: 3% (1), Niets: 17% (5), Winkels: 3% (1), 
  Verplaatsen containers: 3% (1), meer afvalbakken: 3% (1),Groen snoeien: 7% (2) .
- 70 % (21) vindt dat er genoeg mogelijkheden zijn voor de jeugd, Dus 30%(9) vindt dit niet.
- 77 % (23) Kent jongencentrum PleXat en 23% (7) niet.
- 33 % (10) Kent de Kinderclub bij PleXat en 67% (20) niet.
- 73 % (22) is bekend met het Meldpunt van de Gemeente. (voor meer info zie: www.rijswijk.nl)
  27 % ( 8) niet bekend met dit Meldpunt.
- 53 % (16) heeft wel eens een melding gedaan.
  Wat voor meldingen o.a.: over de verlichting, paaltjes terugzetten, vuil naast containers, glaswerk park Endezant nabij de 
  Speelvoorziening.
  47 % (14) heeft nog nooit een melding gedaan.
- 60 % (18) weet wie de wijkagent is en dus 40% (12) niet.
- 97 % (29) voelen zich veilig in De Strijp.
- 83 % (25) heeft nog nooit last gehad van Criminaliteit.

Op de vraag kent u andere organisaties in de wijk. Werd veelal genoemd: Oranje Comité De Strijp.
Algemene opmerkingen: die tijdens de gesprekken naar voren kwamen.:
Brommers/fietsers op de stoep, verzoek dat mensen hun voortuinen beter snoeien/bijhouden, probleem van parkeren op de stoep, zelf speeltuig neergezet mocht niet van de Gemeente i.v.m. gevaar voor anderen, te hard rijden, hondenpoep, containers veel rommel en stank, spionnetje in deur om te kijken wie er voor de deur staat, soms te weinig overzicht door geparkeerde auto’s.

Ik bedank ook Welzijn Rijswijk voor hun ondersteuning van de gehouden straatinterviews.
 
Heeft u nog vragen over deze gehouden interviews, dan kunt u contact opnemen met Jacob Schot. Tel. 070-3940722 of via [email protected].
 
Jacob Schot/voorzitter.
 
 


VAN ONZE WIJKAGENT   14-03-2013
Beste wijkbewoners,
Hierbij een melding van uw wijkagent.
De laatste tijd wordt er weer regelmatig ingebroken in woningen en helaas ook in onze wijk.
Als politie Rijswijk proberen wij hier tegen op te treden. Door zoveel mogelijk politiepersoneel op straat te laten surveilleren met de fiets, motor, scooter, auto of lopend, hopen wij erger te voorkomen.
Dit gebeurt zowel in uniform als niet herkenbaar als politieagent. Toch blijft uw steun als wijkbewoner noodzakelijk. 
Nogmaals: ziet u vreemde figuren of auto’s schroom dan niet en bel 112 want daar pakken we daders mee.
Ook in de lucht hebben wij hulp van de politiehelikopter dus schrik niet van deze steun uit de lucht.
Alvast bedankt voor Uw medewerking.
Uw wijkagent Martien de Brabander

 


VERWIJDEREN ROOD/WITTE PAALTJES m.b.t. STROOIBELEID   29-11-2012
Van de gemeente kreeg ik te horen dat de rood/witte paaltjes vanaf 30 november 2012 uit de fietspaden worden gehaald daar er gladheid wordt voorspeld.
In het strooibeleid is de afspraak gemaakt dat de paaltjes tot de start van het strooiseizoen zouden worden teruggeplaatst.

Op 30 november 2012 werd er voor het eerst , op bepaalde plaatsen in de wijk, gestrooid!

Voor verdere infomatie over strooibeleid e.d. zie:

http://www.rijswijk.nl/nieuws/2012/02/06/rijswijk-strooit-volop

Twitter @Rijswijk_Strooi
Op deze account geeft de gemeente Rijswijk aan of er gladheid voorspeld wordt en eventuele (extra) strooiacties

NB: De rood/witte paaltjes zijn nu weer weggehaald. Wel weer bewaken dat deze terugkomen!

Jacob Schot, Voorzitter BO De Strijp.


VERSLAG van de BEWONERSBIJEENKOMST 25 november 2015   30-10-2012
Op woensdag 25 november 2015 organiseerde uw bewonersorganisatie een BEWONERSBIJEENKOMST. Deze bijeenkomst werd bij jeu de boulesclub RPC ABA gehouden. In totaal waren meer dan 90 mensen aanwezig waaronder de wijkwethouders, wijkagenten en mensen van de gemeente, politiek en media. Eind oktober 1995 werden de eerste vier huizen opgeleverd. De bijeenkomst stond derhalve ook in het teken van 20 jaar De Strijp en ook 10 jaar wijkpark. Diverse onderwerpen kwamen tijdens de bijeenkomst aan de orde komen, zoals inbreng bewoners, vervangen speelvoorzieningen Wijkpark in 2016 en vervangen bomen Lange Dreef .De gemeente heeft uitleg gegeven over het vervangen van de bomen aan de Lange Dreef. Men kan kiezen uit 2 soorten bomen. Eerst de keuze aan de bewoners die wonen in de buurt van de Lange Dreef 181 en 195. Daar boomspiegels die het eerst aan de beurt zijn. Verder gaf de gemeente uitleg hoe het speeltoestel in het wijkpark wordt vervangen in 2016. Bewoners van Endezant en De Strijp kunnen meedenken en zich opgeven bij de gemeente. Via [email protected] Over het park is tot op heden nog niets beslist!!!!Dat gaan de bewoners van De Strijp en Endezant zelf doen. Dan nog inbreng van bewoners: -Volgend jaar meer bladkorven aan de Lange Dreef. Nu staat er maar 1. -Amsterdammertjes op een parkeerplaats nabij de Cirkelflat. Waarom dat? Na de inbreng van de bewoners was een vanaf 22.00 uur een gezellig samenzijn en kon met een balletje gooien in de hal van RPC ABA. Het bestuur. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- ======================================================== De Bewonersorganisatie De Strijp organiseerde op maandag 16 juni 2014 een Bewonersbijeenkomst.
Aan de orde zijn gekomen de volgende onderwerpen:
- Even terugblikken Bewonersbijeenkomst van 26 november 2012.
- Aanschaffen AED's.
- Het Park (Endezant)
- Informatie Burgetnet via de wijkagent.
- Evaluatie Campagne De Strijp Duurzaam (plaatsen van de zonnepanelen, vervangen CV's en reinigen MV). **)
- Onderwerpen en voorgang vanuit de diverse Werkgroepen
- Oprichten van de Werkgroep Activiteiten (te denken aan: Buitenspeeldag, Burendag enz.)
- Inbreng via de bewoners
- En wat er verder ter sprake kwam.

**) NB: Indien er mensen zijn die "de Campagne De Strijp Duurzaam" verlengt zouden willen zien, dan hoort het bestuur dit graag. U kunt dit doorgeven aan:  [email protected]
Bij voldoende belangstelling zijn de bedrijven bereid deze Campagne weer op te starten.
=================================================================================

Op maandag 26 november 2012 organiseerde het bestuur van de Bewonersorganisatie De Strijp
een Bewonersbijeenkomst voor de bewoners van de Strijp en Endezant.
De bijeenkomst werd gehouden in de kantine van ABA(Rijswijkse Petanqueclub).

In totaal waren er ongeveer 80 aanwezigen, waaronder bewoners van de Strijp en Endezant,
aantal leden van de Gemeenteraad en ambtenaren van de Gemeente Rijswijk.

Voorafgaande aan de vergadering konden de bewoners door middel van stickers ( 2 stickers per huisnummer) aangeven wat zij van de 4 speerpunten, te weten: Parkeerproblemetiek, de Verkeersveiligheid,Jeugdoverlast en Eigen Speerpunt het belangrijkste vonden. Uiteindelijk werden 23 stickers geplakt bij een Eigen Speerpunt, 18 bij Parkeerproblematiek, 18 bij Verkeersveiligheid en 12 bij Jeugdoverlast. 

In verband met ziekte van de voorzitter, werd de bijeenkomst geopend door Jacob Schot,secretaris.
Hij heette iedereen van harte welkom en hoopte voor een ieder op een vruchtbare bijeenkomst.
Nadat hij een en ander had verteld over BO De Strijp gaf hij het woord aan de wijkagent,Martien de Brabander.
Martien ging het thema van de avond behandelen te weten: Inbraakpreventie. Martien noemde hiervoor wat aandachtpunten ter voorkoming van inbraak en liet na afloop van zijn presentatie diverse hang en sluitwerk zien.

Na de pauze kwamen de Speerpunten aan de orde. Bij de Eigen Speerpunten werd aan de aanwezigen bij diverse genoemde punten om een nadere toelichting gevraagd. Nadat de Eigen Speerpunten waren behandeld, kwamen er ook nog andere zaken aan de orde zoals: bankjes-hondenpoep-bomen enz.
Daar bij de Speerpunten Parkeerproblematiek/Verkeersveiligheid veel stickers waren geplakt werd door Jacob voorgesteld hiervoor een werkgroepje op te richten. Mensen konden zich na afloop hiervoor opgeven.
NB: Werkgroep:Parkeerproblematiek/Verkeersveiligheid in De Strijp is reeds n.a.v. deze bijeenkomst opgericht.

Na behandeling van de diverse (Speer)punten, was er nog een korte Vragenronde wat voornamelijk ging over Verduurzamen.

Jacob sloot om precies 22.00 uur de bijeenkomst en dankte een ieder voor zijn/haar inbreng.
Ook bedankte hij de mensen van ABA voor de uitstekende verzorging.
Hierna was het nog gezellig vertoeven onder het genot van een drankje en hapje.

Het gehele verslag van deze avond vindt u hieronder:

http://www.destrijp.net/site/starnet/media/verslag_bewbijeenkomst_26_nov.doc.

Jacob Schot, voorzitter BO De Strijp
OVERHANGENDE BEPLANTING   28-08-2012
Overhangende beplanting (verzoek vanuit bewoners)
De beplanting van de voortuinen niet te ver door laten groeien. Proberen te voorkomen dat dit overlast oplevert, omdat e.e.a. soms teveel over het trottoir hangt en wandelaars hindert.
Momenteel zie je in de wijk veel overhangende beplanting. Gaarne medewerking om dit te voorkomen!
Jacob Schot, voorzitter BO De Strijp.


VERGADERINGEN BO DE STRIJP en SPREEKUUR en DATA   06-07-2012
In Buurtnieuws De Strijp heeft u kunnen lezen dat de Bewonersorganisatie
maandelijks (op de tweede woensdag van de maand) vergadert in wijkcentrum Stervoorde.
De eerstvolgende vergadering is op woensdag is op 12 september  2018. Aanvang: 20.00 uur.
De vergaderingen zijn openbaar en heeft u iets te melden of gewoon belangstelling, u bent van harte welkom!!!
Tijdens de maanden juli en augustus 2017 i.v.m. vakantie zijn er geen vergaderingen. Maar heeft u toch iets te melden dan kan dat via email: [email protected].GEZOCHT ONDERSTEUNING VAN BEWONERS   09-01-2012
Beste Strijpbewoners,

Nog steeds zijn we op zoek naar mensen die wat willen doen voor de bewonersorganisatie (BO) De Strijp.
Het hoofdoel van de bewonersorganisatie is om voor alle bewoners van De Strijp, de wijk veilig en leefbaar te houden.

Slechts een paar uurtjes per maand van uw vrije tijd. Wij kunnen u uit ervaring vertellen dat het boeiend, leerzaam en gezellig is en bovendien voldoening geeft. Wilt u zich aanmelden of eerst eens een keer kennis komen maken? Of heeft u nog vragen? Mail dan naar de bewonersorganisatie@destrijp.net
Ook kunt u bellen voor nadere informatie via telefoonnummer: 06-33812805.

Het bestuur bestaat nu uit:

Jacob Schot:   Voorzitter/Penningmeester.
Huub Klunder:  Secretaristop
© DeStrijp.net :: Paginadatum: 24-06-2018